Glycemic Index, Glycemic Load and Glycemic Response: An International Scientific Consensus Summit

6-7 giugno 2013

There is a great deal of uncertainty in the research community and the public about the health effects of dietary carbohydrates.
The Summit objectives consist in:

  1. bringing together international experts in the field of carbohydrates and health in order to present/discuss the issues related to the role of glycemic index/glycemic load and of the glycemic response in the wellbeing of the general population and in the prevention and treatment of disease;
  2. discussing the controversies surrounding the utility of the GI, GL & GR in order to develop a Scientific Consensus Statement that may be utilized by scientific experts, industry, health agencies and governmental bodies and ultimately to increase awareness in the public on this topic.

Vi è una grande incertezza nella comunità scientifica e nella pubblica opinione in merito agli effetti dei carboidrati sulla salute.
Obiettivi del Summit sono:

  1. riunire i maggior esperti internazionali nel campo dei carboidrati e della salute, al fine di presentare e discutere il ruolo dell’indice glicemico/carico glicemico e della risposta glicemica nel benessere della popolazione e nella prevenzione e nel trattamento di specifiche malattia;
  2. discutere i punti controversi relativi all’utilità del GI, GL e GR, al fine di sviluppare un documento di consenso da utilizzarsi da esperti scientifici, l’industria, le agenzie sanitarie e gli organismi governativi e, infine, per aumentare la consapevolezza del pubblico su questo argomento.

For Europe and Australia:
please contact Cecilia Ranza at NFI (ranza@nutrition-foundation.it  Phone: +39 02 76006271 )

For North America:
please contact Rachel Greenstein at Oldways (Rachel@oldwayspt.org Phone: 617.896.4888)

Interviews with speakers/Interviste ai relatori

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